Wat is een Prunus Laurocerasus Caucasica?

De Prunus Laurocerasus Caucasica is een mooie, dichte, wintergroene sierheester. Deze wordt ook wel een laurierkers genoemd. Deze plant is erg sterk en heeft een mooi uiterlijk waardoor deze geschikt is als een mooie haag.  Deze heester kan ongeveer 6 meter hoog worden.  Laurierkers komt oorspronkelijk uit West-Azië en is daar inheems. Het geslacht Prunus bevat ongeveer 400 soorten, waaronder de meeste fruitbomen. De vruchten van de laurierkers zijn ongeschikt om te eten, maar gelukkig is dat niet het geval bij alle soorten fruit die in dit geslacht voorkomen. Laurierkers worden soms in tuinen geplant vanwege de vogels die ervan houden om hun vruchten te eten.

Hoe ziet de Prunus Laurocerasus Caucasica eruit?

Deze wintergroene haagplant is een van de smalblijvende halen met spitse bladeren. Deze bladeren zijn glanzend en donkergroen.  De bloemen die aan deze heester groeien zijn klein en wit met gele meeldraden. De bloemen verschijnen in april of mei. Laurierkers vormt steenvruchten, kleine rode bessen.

Je kan deze laurier plaatsen op een plek waar zon of schaduw is. Waarbij het wel belangrijk is om tweemaal per jaar goed te snoeien. Dit kan in april en in september.  Als je de haag in model wilt houden hoef je niet elk jaar te snoeien maar ongeveer 1 op de 2 a 3 jaar. Om een mooie compacte haag te krijgen is het wel belangrijk om regelmatig te snoeien.

Wil jij in jouw tuin graag een mooie haag maken met de Prunus Laurocerasus Caucasica? Kijk online bij Haagplanten Heijnen voor het assortiment!

De Prunus Laurocerasus Caucasica is een mooie, dichte, wintergroene sierheester. Deze wordt ook wel een laurierkers genoemd. Deze plant is erg sterk en heeft een mooi uiterlijk waardoor deze geschikt is als een mooie haag.  Deze heester kan ongeveer 6 meter hoog worden.  Laurierkers komt oorspronkelijk uit West-Azië en is daar inheems. Het geslacht Prunus…

Leave a Reply

Your email address will not be published.