INDIAN SUMMER

Het telen van spinazie of sperziebonen kan nog heel goed in de zomer. De groei gaat nu heel snel. Er kan echter veel fout gaan bij deze teelt en als je in de supermarkt kijkt, zijn deze groenten goedkoop en volop te krijgen.

Ga eens voor verrassende groenten die je niet in de winkel vindt. Raddiccio of roodsla bijvoorbeeld. Als je de soort Rode van Verona teelt, dan heb je na de winter een mooie rode krop sla, die vooral gestoofd in olijfolie erg lekker is. Dille en palmkool zijn ook goede voorbeelden van bijzondere kruiden en groenten, die beperkt te verkrijgen zijn én makkelijk te kweken vanaf de zomer. De kruisbes is een heerlijke en mooie bes en is exclusief.

Dahlia
Dahlia’s zijn er in duizenden kleuren en vormen: van sterren, sprieten en volle bollen tot strepen en kleurverlopen. Sommige Dahlia’s lijken zelfs op feestelijke honeycombs. Niet zo gek dat deze kleurrijke bloemen vaak worden gebruikt in corso’s. Ga in een Indian Summer-boeket voor dahlia’s in bordeauxrode, gele of oranje tinten.

Callicarpa
De Callicarpa is een echte laatbloeier en ontpopt zich in de herfst. Wanneer het blad in het najaar van de plant valt, komen mooie trossen met paarse bloemetjes tevoorschijn. In een bos met goudkleurige bloemen zorgen deze knalpaarse callicarpa’s ervoor dat de kleuren nóg mooier uitkomen.

Van tomaten, courgette, komkommer, pompoen, peper en veel andere soorten moestuinplanten kan je kleine plantjes kopen in het tuincentrum. Vaak met de vruchten er al aan. Als je ze in je moestuin zet, groeien ze verder zodat jij snel van je oogst kunt genieten. Aardbeien kan je vaak ook nog planten en je hebt dan direct vruchten.

Het telen van spinazie of sperziebonen kan nog heel goed in de zomer. De groei gaat nu heel snel. Er kan echter veel fout gaan bij deze teelt en als je in de supermarkt kijkt, zijn deze groenten goedkoop en volop te krijgen. Ga eens voor verrassende groenten die je niet in de winkel vindt.…

Leave a Reply

Your email address will not be published.