Een arrangement van blauwe planten op je balkon

Meer vlinders in de tuin
Vlinders kunnen onkruid niet weerstaan en komen dan ook graag af op een tuin met brandnetels. Vlinders leggen hun eitjes aan de onderkant van brandnetelbladeren, wat rupsen heerlijk vinden. Reserveer dus als het even kan een klein hoekje van de tuin voor brandnetels.

Ook met paardenbloemen maak je vrienden met vlinders en insecten. Paardenbloemen zijn namelijk een van de eerste bloemen die in het voorjaar in bloei staan en dat is precies het moment dat vlinders en bijen wakker worden na een koude winter en wel wat lusten. Paardenbloemen geven nectar en stuifmeel en bevatten eiwitten die de dieren op dat moment hard nodig hebben.

De opbouw van je arrangement
Je kan een arrangement opbouwen uit meerdere potten met steeds één plant per pot. Herhaling geeft rust in de compositie, zet daarom dezelfde plant in dezelfde pot 2 keer neer. De andere potten kunnen dan variëren in grootte en plantensoorten, waarbij het beeld niet te onrustig wordt.

Creëer variatie in hoogte door een aantal planten op een planttafel te zetten of in een plantenbak op poten. Je kan ook meerdere grote plantenpotten vullen met een arrangement van meerdere planten. Een soort ‘bloemstuk’ met vaste planten.

Meer vlinders in de tuin Vlinders kunnen onkruid niet weerstaan en komen dan ook graag af op een tuin met brandnetels. Vlinders leggen hun eitjes aan de onderkant van brandnetelbladeren, wat rupsen heerlijk vinden. Reserveer dus als het even kan een klein hoekje van de tuin voor brandnetels. Ook met paardenbloemen maak je vrienden met…

Leave a Reply

Your email address will not be published.